Powered by Blogger.
RSS

Dari Enginerr ----> Teacher !


Haii ! hari nie teringin nak share something ngan korang lhaa 
situasi : dilema 


 



*Dari seorang jurutera kepada seorang guru*
mampukah aku ?

jurutera : cita-2 aku*
guru : impian ibu*

boley pilih dua-2 tak ?
PLEASE !!
kalau lhaa boley kan , tapi bila diberi pilihan , kita dibenarkan memilih salah satu 

kata ibu : jadi guru banyak faedah nye , dapat kerja dengan kerajaan , masa depan pun terjamin ,
 kata aku : aku nak kerja sendiri , kerja swasta , gaji banyak , tak payah nak ikut telunjuk orang dan ini memang minat dan cita-2 aku dari kecik .

kalau aku tukar semua nie , bermakna kena tukar mind set aku sekali ,
masalah nye , boley aku jadi guru ? 
hidup dengan budak-2 ?
mampukah aku ? 
 
pendapat korang ?

#aku akan  cuba berikan yag terbaek ! kalau ini memang jalan takdir aku ,
 aku terima dengan hati yang terbuka  #
# doakan aku KAWAN ! #

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

Emmy Naz said...

hai awk..pe slh nye kerje sbagai guru...semua ibu nak kan yang terbaik untuk anak2 nyer...mane lah tahu ade hikmahnye kalau awak plih guru sbagai kerjaya...ngeee :)

suzikha dinzi iruuzi said...

:~ alhamdulillah :) tuhan da bukak kan hati nie untuk terima pilihan ibu , akan cuba yang terbaek !

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

hanya mampu berdoa sahaja wahai kawan ;) banyak2 doa pada ALLAH. semoga mendapat yang trbaik~

✿Lady Ainaa ✿ said...

dua2 pun okay..cikgu pun okay juga..hehehe.... kalau susah nk pilih, berdoa pd Allah..insyaAllah, Allah akn membantu...heeeeeeee

suzikha dinzi iruuzi said...

terima kaseh :) tue yang kita cuba buad , mintak agar TUHAN berikan petunjuk dan permudahkan jalan saya :)

Maya said...

Hoho, saya pun sama jugak. daripada sasterawati jadi akauntan. haa, jauh bezanya di situ :p anyway, buat aje apa yang disarankan mak ayah. mungkin itu yang terbaik =)

suzikha dinzi iruuzi said...

sokong-2 ! tak kesah ape pun kann , janji kita buat yang terbaek ,i/allah berjaya !

Post a Comment